Nog een beetje lager en een beetje naar links. Ladder op, ladder af, maar na een aantal uurtjes hingen de schilderijen van Reggy Beurskens, precies zoals ze wilde. Frankrijk-Noord is er weer een beetje mooier op geworden.

Reggy heeft iets met Zeeland, al woont ze al heel wat jaartjes in hartje Nederland. Als het even kan, rijdt ze westwaarts om zich onder te dompelen in de zilte omgeving. De kunstenares kwam zo bij ons terecht, op Frankrijk-Noord. Ze verbleef als gast en zag werk van anderen aan onze wand hangen. Na een dag wist ze al dat ze hier ook graag wilde exposeren. Dichterbij dan waar ze haar inspiratie vandaan haalt, kan bijna niet.

Kortom: haar landschappen vallen hier op hun plaats.

Maar bij de zee bleef het niet. Ze nam ook werk uit de serie Mensen en Bloemen mee. De drie vullen elkaar aan tot een natuurlijk, kleurrijk, verre van schreeuwerig geheel. We zijn er blij mee. En wij niet alleen. Het is alsof je slaapt in een galerie, zei een gast en een ander was zo geraakt door een abstract waterlandschap, dat we er een stickertje met ‘verkocht’ op moesten plakken. Gelukkig blijft Reggy nog even hangen.