In een handomdraai is de yogakas omgetoverd tot een slaapkamer. Op een Japanse futon, gemaakt door Jules van Katja Futon in Amsterdam, is slapen in de kas een belevenis. Je bent een met de elementen, hoort de vogels, zoals het geklop van een bonte specht en de ochtendzang van een merel en je ziet het licht van de vuurtoren. Wil je dat meemaken, dan is een verblijf in de kas een onvergetelijk avontuur.

En daar is dan de yogakas. Hij staat achter een haagje, vlakbij bomen die in de zomer het zonlicht zullen filteren. We zijn met twee groepen begonnen, terwijl de houtkachel snorde en het zonnetje zachtjes doorkwam. Yoga in een glazen huis. Een proeflesje? Gewoon doen.

Yoga, een nieuwe tak van Frankrijk-Noord, gaat verder als Ediths yoga. Het is integrale hatha yoga, waarvoor, De Toermalijn in Sommelsdijk aan de wieg stond. Veel vroeger nog was Edith lerares lichamelijke opvoeding, deed ze aan jazzgymnastiek en gaf ze turnlessen. En ook die ervaringen worden meegenomen in deze yoga.
De lessen aan ons Hof aan de Prelaatweg in een gloednieuwe yogakas zijn nu nog op maandag- en dinsdagochtend, aanvang 10.45 uur. In de kas krijgen licht en ruimte vrij spel. Iedereen kan deze vorm van yoga beoefenen en doet dat op haar/ zijn eigen niveau. Kortom: Beginners ontmoeten gevorderden, jong staat naast oud. Voor info mail naar info@frankrijk-noord.nl ovv Ediths yoga.