Onze kamers

In de voormalige boerenschuur zijn niet alleen vier heerlijke kamers opgetrokken, ook een gemeenschappelijke living is er in ondergebracht. De vloerverwarming of de houtkachel zorgen voor aangename sferen en in de hele ruimte en kamers is wifi. Het is er imposant hoog. Iedere gast kan er een eigen plekje vinden. Of het nu aan de lange tafel is of in een luie stoel. Aan de houten tafel kan aangeschoven worden voor een (zelfgemaakte) maaltijd of het ontbijt. De keuken bevat een zespitsgasfornuis met oven en er is een magnetron aanwezig. Er is veel keukenapparatuur en ook borden, bestek en glaswerk zijn voorhanden. Maar er is géén vaatwasser.

 

De term van architecten, die niet van kamers maar van doosjes spreken, is inmiddels aardig ingeburgerd op Frankrijk-Noord. Bij de verbouwing van de schuur bleek doosjes het toverwoord en die vier D’s zien we terug in de gastenkamers. Alle bedden (ook die van de buitenaccommodaties) zijn gedekt, handdoeken liggen altijd klaar. D1, D2, D4 en de tuinkamer zijn geschikt voor meer dan 2 personen. 

Doosje 1 is D1: een lange kamer van ruim 35 vierkante meter met een eigen keukentje, uiteraard een televisie, sanitaire voorzieningen en een semi-afgescheiden slaapkamer. Voor een extra slaper staat daar een bedbank. 

De prijs voor 2 personen voor 3 nachten is 346,00 euro.  In het hoogseizoen en op hoogtijdagen is de prijs 385,00 euro voor 3 nachten, voor 2 personen. Dat is inclusief administratie- en schoonmaakkosten. Exclusief toeristenbelasting. We serveren geen ontbijtjes meer.

 

Doosje 2, ofwel D2 is een rechthoekige, royale kamer (32 vierkante meter) met een tweepersoonsbed van 1.60 m. Als extra slaapplaatsje heeft D2 een bedstede. D2 is ook geheel zelfvoorzienend, dat wil zeggen met eigen sanitair, tv en een keukentje.

De prijs voor 2 personen voor 3 nachten is 346,00 euro.  Ook hier geldt dat we in het hoogseizoen 385,00 euro vragen voor 2 personen, voor 2 nachten. Dat is inclusief schoonmaak- en administratiekosten, exclusief toeristenbelasting. We serveren geen ontbijtjes meer.

Doosje 3 is een knusse kamer zonder keukentje, geschikt voor 2 personen. In het halletje is het toilet, de douche, ook privé, is direct om de hoek en grenzend aan de woonkamer. In alle kamers is een flatscreentje en de mogelijkheid om te internetten is er in de hele schuur. De kamer grenst aan de gemeenschappelijke keuken.

D3  komt neer op 244,00 euro voor 3 nachten en voor 2 personen, exclusief toeristtax, inclusief administratie- en schoonmaakkosten. In het hoogseizoen is de prijs 271,00 voor 3 nachten, voor 2 personen. We serveren geen ontbijtjes meer.

D4 is zo’n 25 vierkante meter groot en beschikt over eigen sanitair. De kamer heeft geen privékeuken, maar de gemeenschappelijke keuken is vlakbij. Het is de enige kamer die op de eerste etage ligt en uitkijkt over de gemeenschappelijke living. De grote tv verbergt internet in zich. Voor extra logés hebben we een spannende hoogslaper gemaakt. Echt spannend, dus niet geschikt voor de allerkleinsten. 

De prijs voor deze kamer is 321,00 euro voor 3 nachten voor 2 personen, exclusief toeristtax, inclusief administratie- en schoonmaakkosten. In het hoogseizoen is de prijs 356,00 euro voor 2 nachten, voor 2 personen. We serveren geen ontbijtjes meer.

Het tuinhuisje staat lekker privé achter in de tuin. Het heeft een eigen terrasje, een twee- en eenpersoonsbed en is aan de royale kant, maar het blijft luxe kamperen. Weliswaar heeft het elektriciteit, staat er een waterkoker en is er een verwarmingsplaat om de kilte te verjagen. Maar in het huisje zelf is geen sanitair of stromend water. Sanitair is ca dertig meter verwijderd. Vóór de tuindeuren van het huisje staat een vuurschaal. Het vuur is gemakkelijk hoog op te stoken. Na ongeveer begin september wordt de tuinkamer niet meer verhuurd, tot medio april is het daar niet aangenaam vertoeven. Als de nachttemperatuur lager is dan tien graden, of regent het pijpenstelen, of is het windkracht 7 of meer, dan mag u gratis annuleren. De prijs voor 3 nachten is 225,00 euro voor 2 personen, inclusief schoonmaak- en administratiekosten, exclusief toeristenbelasting. We serveren geen ontbijtjes meer.

In de yogakas ben je één met de elementen. Buiten is bijna binnen. Als je ervan houdt om de vogels te horen en het geklop van een bonte specht te ervaren, dan is het heerlijk om in de kas te zijn. Overdag, maar ook als de nacht valt. Het is een ruimte om gewoon even te chillen, zen te worden, stil te zijn en alle zintuigen te laten genieten van een bijzondere omgeving. Dat het een ideale ruimte is om yoga te beoefenen is een vanzelfsprekendheid.