Strand

Bij Zeeland denk je toch vooral aan het strand. Van half mei tot half september hebben we een strandkotje voor onze gasten op het Wasschappels badstrand.
Hou je van naakt recreëren dan kan dat vlakbij tussen Noordduine en Brooklyn Beach richting Domburg.
(Golf)surfers en kitesurfers gaan steeds vaker tussen Westkapelle en Domburg het water in. Daar wordt ook lesgegeven. Info bij surfschool sportshop Domburg, Schelpweg 32 Strand Noordduine, tussen mei en oktober, 0118-584795.
Zoutelande staat in de boeken als een familiestrand en de Zoutelandse stranden liggen aangenaam op het zuiden.

Cultuur

Cultuur


Zeeland
laat zich in de (na)zomer van zijn goede kant zien met festivals als het Zeeland Nazomerfestival (vooral theater en muziek) en Film by the Sea in Vlissingen, een festival waarvoor je niet maanden van tevoren tickets hoeft te kopen. Het is groots in zijn kleinschaligheid en goede filmkeuze. Vaak zijn de lezingen en bijeenkomsten van het randprogramma Film en Literatuur boeiend en verrassend.

Vergeet niet als je in Middelburg bent naar het Zeeuws Museum te gaan of naar de Kloveniersdoelen. Het stadje Veere laat vroegere tijden herleven, terwijl Vlissingen een echte havenstad met een ruwe schoonheid is. In onze eigen plaats geeft het dijk en oorlogsmuseum het Polderhuis inzicht in de geschiedenis van Westkapelle, die niemand onberoerd laat. Ook de vuurtoren is regelmatig open voor publiek. In het Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg, een replica van het gebouwtje waar schilders als Mondriaan, Toorop (vader en dochter) en Jacoba van Heemskerck in de beginjaren van de vorige eeuw werk tentoonstelden, zijn interessante exposities te zien.

Culinair

Culinair

In de buurt van onze B&B zijn enkele leuke restaurantjes, zoals Rixx en Italiaans restaurant La Piazetta. Onze favoriet is de Zeezot. Een gezellige zaak met vriendelijk personeel en eerlijke gerechten. Vis en zeedieren zijn dagvers.
Wanneer je in Zeeland bent is eten op het strand eigenlijk een ‘must’. Je vindt bij de strandtenten vlakbij geen culinaire hoogstandjes, maar de sfeer maakt veel goed. Probeer Scheldezicht, Bluv, Beachclub Zuiderduin, de Strandzot. Probeer de zeevruchten bij de Strandzot! Op het eigen strand van Westkapelle zit paviljoen Bombaai, de naam is een verwijzing naar de bom die ooit op de baai viel. Bombaai serveert smakelijke gerechten en een perfecte view.   

Richting Domburg is Noordduine een walhalla voor sportieve badgasten, die van golfsurfen houden en Strand 90, een hotspot in Domburg.

In Domburg kun je bij Badpaviljoen Domburg terecht. Prachtig gelegen op een duin, de Badhuisweg.
In de Domburgse hoofdstraat, ofwel de Ooststraat nummer 6 zit de Visbar. Lekkere vis en sushi (0118-584434). En de Boterkapel is een welkome aanvulling op het culinaire aanbod. Ten slotte is er in Domburg nog de Domburgsche Bier en Melksalon, een biologische eet- en drinkwinkel. Doe daar de groetjes aan Mirjam.

Op amper een kwartiertje rijden van Westkapelle hebben we een parel ontdekt. Die heet Hof aan Zee aan de Strandweg in Dishoek. Daar aten we overheerlijke gerechten, zeer origineel bereid en heerlijk eigenwijs. Daar houden we van. Super bediening en topkwaliteit en niet doorsnee. 

In Vlissingen zit aan de Nieuwendijk bij de jachthaven A boire, waar Anna en Reinoud oud en jong graag én leuk ontvangen. Daar is altijd iets te beleven. A boire mag je niet missen.

In Zoutelande zit ’t Streefkerkse Huis. Het hotel-restaurant ligt prachtig in de duinen. Als je iets te vieren hebt met bijvoorbeeld familie, dan is het een ideale locatie. Ben je in een romantische bui dan is de Campveerse Toren in Veere klassiek en speciaal.

In Middelburg is de Gouden Bock op het Damplein onze favoriet en is Café Cliché op de Pottenmarkt/ Markt een beloftevolle nieuwkomer.

Uit & Thuis

Uit en thuis

Kasteel Westhove tussen Oostkapelle en Domburg ligt in een mooi wandelgebied, De Mantelinge. Daar beginnen bewegwijzerde wandelingen, maar er is ook een museum, waar kinderen binnen en buiten het museum hun hart op kunnen halen.

In Vlissingen krijg je bij speelcircus Bambini de kleintjes wel stil.
De bioscoop in Vlissingen Cinecity heeft een breed aanbod en samen met CCXL (theater/filmzaal) heeft het complex een grootsteedse allure.

In de Kloveniersdoelen in Middelburg (mooi gebouw en leuke brasserie) zetelt ook een bioscoop waar een filmhuissfeer heerst.

Er zijn sauna’s in Domburg, Kamperland en Vlissingen.

Wandelaars kunnen vanuit Frankrijk-Noord een route volgen. Die voert door een bos, het platteland, via het begrazingsgebied waar Zeeuwse werkpaarden en stoere koeien grazen naar de duinen en het strand richting Zoutelande. De afstand is 18 kilometer, maar er kan afgesneden worden. Er liggen een paar uitgeschreven wandelingen klaar.

Bij rijwielshop Westkapelle aan de Zuidstraat 125 (0118-572258) kunnen fietsen gehuurd worden, kosten ongeveer 7 euro per dag, www.rijwielshopwestkapelle.nl. En sinds dit jaar zit op De Markt 90 in Westkapelle, Olafsbike.nl, aardige mensen en ook handig. Op zondag open. We liggen aan een fietsknooppuntenroute. Zeeland is trouwens een fietsprovincie bij uitstek.

Ponypark Aagtekerke organiseert paardrijritten op het strand en er zijn paardrijlessen en -kampen te volgen, www.ponyhof.nl.

Vogelaars hebben in grote getale het drassige natuurgebied het Vroon bij Westkapelle ontdekt.
Bij Domburg is een golfterrein, www.domburgschegolfclub.nl.

 

Zeeland is een fietsprovincie bij uitstek met een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk. Kijk voor routes en een beschrijving op fietsen in Zeeland.