De boomhut was jarenlang een blikvanger op ons erf. Hij is ontworpen door kunstenaar Frank Havermans. Omdat de hut te oud was geworden om er veilig in te verblijven, hebben we hem  aan onze schoonzus gegeven. Frankrijk-Noord en haar gasten koesteren warme herinneringen aan de boomhut, die 16 jaar lang tussen de wilgen heeft gehangen.

 

De schuur is indrukwekkend door de royale afmeting en de houten spanten.  Vaak is er een expositie van een kunstenaar en anders vullen wij de gaten op. Een gast zei eens dat het leek alsof ze in een galerie verbleef. We hebben permanent werk van Ingrid van de Linde, Renée Schouwenaar, Sebastiaan Jansen, Eric Brandts en in de tuin is werk te zien van Christianne Altena.

De Dutchtub heeft zijn waarde al bewezen. Het op houtvuur gestookte warmwaterbad staat in de tuin en draagt gegarandeerd bij aan een bijzondere avond. Bij interesse leggen we uit hoe het bad lekker warm kan worden. Een beschrijving ligt ook klaar. We vragen er 45 euro voor. Zie www.dutchtub.com.

Een royale stenen barbecue staat klaar voor gebruik in de tuin bij het open koetshuis, waar ook een houtkachel staat. En zeker als de avonden zwoel zijn, kun je daar heerlijk overdekt verblijven, eten of gewoon genieten.

Vanaf 2022 serveren we geen ontbijtjes meer. Maar er is voor iedereen ruimte te over in de gemeenschappelijke keuken om voor een eigen maal te zorgen.  De studio’s, Doosje 1 en 2, beschikken bovendien over een bescheiden privékeukentje.

 

Wanneer je even een boodschap in het dorp wilt doen dan staat de Frankrijk-Noord-fiets voor je klaar. Dit is een Bough Bike. Meer informatie over deze bijzondere fietsen: boughbikes.nl

Bij Zeeland denk je toch vooral aan het strand. Van half mei tot half september hebben we een strandkotje op het badstrand van Westkapelle. Een rustig strandje dat na 18.00 uur leegstroomt. In ons kotje staan enkele strandstoelen en handige dingen voor een dagje vermaak aan het strand. De sleutel hangt aan een balk in de schuur. Ons strandkotje staat midden op het Badstrand van Westkapelle. Pak de hoofdstraat van Westkapelle (de Zuidstraat), loop tot de pizzeria/ brasserie Rixx en daar de duinen over. Nummer 94 is van ons.

Honden zijn welkom als de baasjes een oogje in het zeil houden en ze geen agressiviteit uitstralen. Zwaantje, hier rechts op de foto, is helaas overleden. Ze is 14 jaar geworden. Rosa, links, was haar dochter. Ook zij werd 14 jaar.

Nieuwkomer Bobby begroet nu de gasten en is een allemansvriend. Bobby laat zich ook graag portretteren. Ook Mientje komt weleens langs. Een kleine poes, die groot denkt.

Honden komen op 5 euro pdph.